» Om Bulgaria

Bulgaria fremstår mer og mer som et vestlig land. Etter medlemskapet i EU 2006 har infrastrukturen blitt mye bedre. Men det er mye igjen, men det kommer. Bulgaria har blitt et veldig populært feriemål for nordmenn. Prisene er gode på alt av mat, drikke, klær og andre ting man trenger for å trives.

Bulgaria har bulgarsk som  språk. offisielt Republikken Bulgaria er en parlamentarisk republikk i det sørøstlige Europa. Det grenser til Romania i nord, Serbia og Republikken Makedonia i vest, Hellas og Tyrkia i sør og Svartehavet i øst. Med et areal på 110 994 km², er Bulgaria Europas 15. største land. Bulgarias beliggenhet ligger i et krysningspunkt for flere sivilisasjoner, og er hjemsted for noen av verdens eldste kulturskatter.

Landets historie strekker seg tilbake til dannelsen av Det første bulgarske riket på 600-tallet. Bulgaria var også en del av Det osmanske rike i en femhundreårsperiode fra 1396 til 1908. På 1900-tallet var Bulgaria involvert på tysk side i begge verdenskrigene, før landet kom inn under sovjetisk innflytelse etter andre verdenskrig. Bulgaria var i etterkrigstiden en kommunistisk ettpartistat, før regimet på fredelig vis gav fra seg makten i 1990-91.

Bulgarias 7,36 millioner innbyggere er i all hovedsak konsentrert i byområder, og da i administrasjonssentrene i landets 28 oblaster. Med sine 1,3 millioner innbyggere er hovedstaden Sofia landets største by, og kommersielle og kulturelle aktiviteter er også mest konsentrert her. De sterkeste sektorene i bulgarsk næringsliv er tungindustri, elkraftteknologi og jordbruk, alle sterkt avhengige av lokale naturressurser.

Landets nåværende politiske struktur er basert på en demokratisk grunnlov av 1991. Bulgaria er medlem av Den europeiske union, NATO og Europarådet, en av statene som grunnla OSSE, og har vært medlem av FNs sikkerhetsråd tre ganger. Det er en unitær stat med høy grad av politisk, administrativ og økonomisk sentralisering, og er et fritt land.


Ring oss nå

iBulgaria.no

tel.+47 90 11 37 51
postibulgaria@gmail.com

Skriv til ossDin beskjed er sendt oss. Vent på tilbakemelding fra oss snart